Під час операції ковельські медики зупинили серце 72-річній пацієнтці

19 Жовтня 2023, 14:16
Під час операції ковельські медики зупинили серце 72-річній пацієнтці 739
Під час операції ковельські медики зупинили серце 72-річній пацієнтці

Понад місяць перебувала у кардіохірургічному центрі 72-річна Марія Богдан, за життя якої боролися  медики Ковельського МТМО.

 До лікарні її привезли у вкрай важкому стані з пізнім інфарктом міокарда, що стався за три тижні до звернення лікарню. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці закладу охорони здоров'я. 

За допомогою ультразвукового дослідження серця (Ехо-КГ) у жінки виявили аневризму лівого шлуночка об’ємом 200 мл. Уражена ділянка серцевого м’яза більше не могла виконувати свої функції та будь-якої миті могла розірватися. А це – неминуча смерть.

Усунути таку патологію консервативним методом лікування неможливо. Врятувати пацієнтку могла виключно хірургічна операція. Команда фахівців успішно виконали резекцію аневризми лівого шлуночка. Складності такому оперативному втручанню додав вік хворої. Оскільки це відкрита операція з розрізом грудної клітини та використанням апарату штучного кровообігу.й системи вентиляції легень. Іншими словами – пацієнтці на час проведення операції зупинили серце, а по її завершенню – запустили знову.

Реабілітаційний період пройшов для пацієнтки вдало.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024