Які обмеження накладаються на дітей, які не мають щеплення від кору

15 Жовтня 2023, 16:29
Які обмеження накладаються на дітей, які не мають щеплення від кору 2082
Які обмеження накладаються на дітей, які не мають щеплення від кору

Вакцинація захищає дитину від кору. Деякі діти не можуть бути вакциновані через наявні у них медичні протипоказання. Для їх безпечного відвідування шкіл, дитсадків, дитячих таборів, спортивних секцій та інших колективів, інші діти, у яких немає протипоказань, мають бути вакциновані за календарем щеплень.

Якщо батьки відмовляються вакцинувати дитину, у якої відсутні протипоказання до вакцинації, то вона може реалізовувати своє право на навчання дистанційно чи за індивідуальною формою навчання (наприклад, сімейною), пояснюють у Міністерстві охорони здоров'я.

Чому так важливо, щоб діти в колективах були щеплені?

  • Це захистить їхнє життя та здоров’я, адже вакцини розробляють для захисту від інфекцій, які можуть серйозно нашкодити здоров’ю дитини.
  •  У дитячих колективах дуже високий ризик поширення різних інфекцій, якому можна запобігти лише шляхом створення колективного імунітету.
  •  Невакциновані діти ставлять під загрозу здоров’я дітей, які через серйозні захворювання мають протипоказання до вакцинації від окремих хвороб, і тому можуть покладатися лише на захист, який дає колективний імунітет.
  •  Якщо охоплення вакцинацією зменшується, це призводить до спалахів хвороб.

Якщо ваша дитина не має щеплень від кору або інших щеплень, які визначені календарем, якнайшвидше зверніться до сімейного лікаря, щоб наздогнати пропущене. Він розробить індивідуальний графік вакцинації з урахуванням віку. Вакцина є!

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024