В Україні зросла кількість дітей, які надолужили пропущені щеплення проти кору

14 Жовтня 2023, 12:06
В Україні зросла кількість дітей, які надолужили пропущені щеплення проти кору 1873
В Україні зросла кількість дітей, які надолужили пропущені щеплення проти кору

В Україні зросла кількість дітей, які надолужили пропущені щеплення проти кору.

Для повного захисту дітям потрібно отримати дві дози вакцини КПК: в 1 рік та 6 років. Якщо дитина з якоїсь причини пропустила перше чи друге щеплення, їх потрібно надолужити. Якщо у дитини старше 7 років не має жодної вакцинації проти кору, проводять два щеплення з мінімальним інтервалом в один місяць, повідомляє МОЗ країни. 

У липні в Україні почалася загальнонаціональна кампанія «наздоганяючої вакцинації» проти кору дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення. За цей час проведено 137 047 щеплень. Першу дозу надолужили 62 402 дитини у віці від 2 до 17 років, другу дозу — 74 645 дітей віком від 7 до 17 років.

Щеплення проти кору проводять у всіх областях країни. Вакцинувати дитину та перевірити вакцинальний статус можна у сімейного лікаря. Щоб записатись на вакцинацію до мобільної бригади або запросити її до громади чи організованого колективу, потрібно звернутися до Центру контролю та профілактики хвороб в області проживання чи за місцем тимчасового перебування. Інформацію про пункти щеплень, їх адреси та графік роботи або телефони регіональних координаторів можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Вакцина КПК захищає одразу від трьох інфекцій —  кір, паротит, краснуха. Тому вакцинація саме двома дозами буде формувати повноцінний імунітет проти саме цих трьох типів інфекційних захворювань.

Нагадаємо, протягом жовтня центри контролю та профілактики хвороб у співпраці з місцевою владою мають максимально мобілізувати свій ресурс та забезпечити послугу з імунопрофілактики для дітей, які досі не отримали щеплення проти кору. На цьому під час селекторної наради з керівниками обласних центрів контролю та профілактики хвороб наголосив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

Читайте також: В яких областях виявили найбільше хворих на кір

Понад 260 тисяч дітей в Україні не мають планових щеплень від кору

У МОЗ пояснили, чому деякі люди хворіють на кір, навіть якщо були повністю вакциновані

У МОЗ розповіли, кому не можна робити щеплення від кору

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024