Що буде з лікарнями Волині, які не увійшли до спроможної мережі

09 Жовтня 2023, 14:41
Що буде з лікарнями Волині, які не увійшли до спроможної мережі 3406
Що буде з лікарнями Волині, які не увійшли до спроможної мережі

На Волині сформована спроможна мережа закладів охорони здоров’я госпітального округу. До неї увійшли 20 медичних закладів. Чотири медзаклади стали надкластерними, сім – кластерними, а дев’ять – загальними. 

Що це означає та що буде з лікарнями, які не увійшли до спроможної мережі, розповів під час брифінгу ОВА начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА облдержадміністрації Юрій Легкодух, повідомляє Волинська ОВА.

Як зазначив Юрій Легкодух, від 4 вересня 2023 року розпорядженням начальника ОВА затверджено перелік закладів спроможної мережі закладів охорони здоров’я Волинського госпітального округу. Медзаклади, які потрапили до спроможної мережі, матимуть матеріально-технічну підтримку від держави.

«У нас є сформована спроможна мережа і починаємо працювати над розвитком нашого госпітального округу. Хочу наголосити, що дана мережа сформована, аби зробити доступну якісну та безоплатну медичну послугу для кожного громадянина області. – зазначив очільник управління охорони здоров’я ОДА. – Заклади, які потрапили у перелік матимуть матеріально-технічну підтримку від держави».

Водночас лікарні, які не увійшли у спроможну мережу, мають право підписувати договори з Нацслужбою здоров'я, можуть працювати, але підтримка у матеріально-технічному плані буде за рахунок місцевих бюджетів.

Відтак, надкластерними закладами охорони здоров’я стали:

• Волинська обласна клінічна лікарня,

• Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства,

• Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцьк (до якої долучили центр терапії залежностей, щоб лікарня була конкурентноспроможною),

• Волинська обласна інфекційна лікарня, яку реорганізують у фтизіопульмонологічний центр.

У Луцькому районі кластерними лікарнями стали Луцька центральна районна лікарня та Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади. А загальними – Волинський обласний госпіталь ветеранів війни, Рожищенська багатопрофільна лікарня, Горохівська багатопрофільна лікарня та Ківерцівська центральна лікарня.

У Володимирському районі Володимирське ТМО та Нововолинська центральна міська лікарня стали кластерними, а Іваничівська багатопрофільна лікарня – загальна.

«Однак згідно з погодженням з Міністерством охорони здоров’я України є визначені чіткі критерії для роботи Нововолинської лікарні і через рік ми будемо оцінювати роботу даного закладу. Наскільки заклад виконав ці критерії», – зазначив очільник управління охорони здоров’я ОДА.

До кластерних закладів у Камінь-Каширському районі увійшли Камінь-Каширська центральна районна лікарня, а до загальних – Любешівська та Маневицька багатопрофільні лікарні.

Ковельське МТМО став кластерним медзакладом у Ковельському районі. Водночас Любомльське ТМО, Ратнівська центральна районна лікарня та Старовижівська багатопрофільна лікарня.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024