На Волині військово-лікарську комісію можна пройти у 18 медзакладах

08 Жовтня 2023, 10:56
На Волині військово-лікарську комісію можна пройти у 18 медзакладах 1159
На Волині військово-лікарську комісію можна пройти у 18 медзакладах

Віднедавна на Волині створені та функціонують позаштатні постійно діючі військово-лікарські комісії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі закладів охорони здоров'я.

Про це на брифінгу розповів начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Легкодух, пише Волинська ОВА. 

«Раніше ми знали, що лікарі, які залучаються до роботи комісій військовозобов’язаних формувалися, як правило, зі штату закладів охорони здоров’я. Лікарі йшли на призовну комісію і разом виконували свою функцію. Однак це було трохи неправильно, – сказав Юрій легкодух. – Заклади охорони здоров’я жалілися, що залучається велика кількість медичного персоналу для роботи ВЛК та не вистачало коштів».

Він зазначив, що віднедавна в області створені та функціонують позаштатні постійно діючі військово-лікарські комісії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі закладів охорони здоров'я. Фінансування комісій проводиться за державні кошти відповідно до укладених договорів з НСЗУ. На Волині 18 медзакладів підписали пакет за даним видом послуг.

«Опісля укладення договору, у лікарні створюється штат комісії для проходження ВЛК. У штат входить певний перелік лікарів і медсестер. Призовники, які скеровуються до проходження військово-лікарських комісій отримують безоплатний і повний спектр послуг для того, щоб виявити чи є вони готовими до призову», – зазначив посадовець. 

Начальник управління охорони здоров’я ОДА додав, що такі зміни відбулися для зручності, як для громадян, так і медпрацівників. Адже позаштатні військово-лікарські комісії пришвидшують проведення медичного огляду щодо визначення придатності до військової служби.

Читайте такожМедики, які працюють у військово-лікарських комісіях при цивільних медзакладах, пройшли навчання

У МОЗ напрацьовують зміни щодо роботи військово-лікарських комісій

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024