100 фахівців «екстренки» завдяки проєкту Світового банку стануть сертифікованими інструкторами

23 Вересня 2023, 14:36
Навчання медиків у межах проєкту Світового банку 374
Навчання медиків у межах проєкту Світового банку

100 фахівців «екстренки» пройдуть завершальні тренінги, аби стати сертифікованими інструкторами. Надалі – вони зможуть навчати своїх колег.

Це вже другий етап спільного зі Світовим банком (World Bank) проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» – повідомляє МОЗ України.
 
Навчання розпочали інструктори Центрів «екстренки» міста Києва, а також Черкаської та Кіровоградської областей. Решта інструкторів пройде відпрацювання навичок упродовж наступних двох місяців. В результаті 100 фахівців стануть сертифікованими інструкторами з надання догоспітальної допомоги і зможуть навчати своїх колег – фахівців бригад екстреної медичної допомоги.
 
Тренінги відбуваються у супроводі сертифікованих тренерів із Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського.
 
Паралельно розробляється теоретичний курс для дистанційного навчання всіх фахівців екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який найближчим часом буде доступний на онлайн-платформі. У поєднанні з практичним відпрацюванням навичок під керівництвом уже сертифікованих інструкторів, проходження теоретичного курсу дасть максимальний ефект.

 

Очікують, що впродовж кількох років такі навчання охоплять близько 25 000 працівників «екстренки» з усіх областей України.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024