Воїн із Рівненщини, якому хірурги врятували ногу від ампутації, взяв участь в «Іграх Нескорених»

22 Вересня 2023, 18:00
Незламний Семен Лагун 685
Незламний Семен Лагун

Незламний Семен Лагун взяв участь в «Іграх Нескорених» у Дюссельдорфі. 

Рік тому хірурги Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) врятували захисникові ногу від ампутації. До відновлення пацієнт ішов тривалий та виснажливий шлях. Та недарма: тижнем раніше боєць взяв участь у міжнародних ветеранських змаганнях – повідомляє Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у фейсбуці.
 
Семену Лагуну – 26. Він з Рівненщини. Хотів захищати свою країну ще на початку війни у 2014 році. Та тоді його, студента, не взяли до війська. Приєднався до Сил спеціальних операцій та пішов воювати після повномасштабного вторгнення.
Під час одного з боїв під Мар’їнкою у серпні минулого року Семен підірвався на міні. Йому відірвало пʼяткову кістку. Був великий ризик втрати лівої ноги.
 
У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) хірурги провели воїну складну реконструктивну мікрохірургічну операцію: аби закрити дефект рани, йому пересадили декілька шарів мʼяких тканин. А ортопеди-травматологи встановили штучну кістку стопи. Операція тривала близько 10 годин.
 
Згодом над відновленням функцій кінцівки із Семеном три місяці працювали фізичні терапевти. Результат тривалої та наполегливої реабілітації – він знову почав ходити.
 
Більше того, захисник уже навіть продемонстрував свою силу та витривалість під час «Ігор Нескорених» - міжнародних спортивних змагань для військовослужбовців та ветеранів.
Коли Семен дізнався про «Ігри Нескорених», то одразу заповнив заявку. Саме вони стали для нього стимулом.
«Після поранення я був в моральній ямі і не знав, що робити. Я тоді не міг повернутися на службу, бо фізіологічно не міг нормально ходити. Але і не міг себе реалізовувати», – згадує Семен.
 
У Дюссельдорфі на змаганнях Семен виступив у дисциплінах «волейбол сидячи», «веслування на тренажерах» та «пауерліфтинг». Він представив свою країну та демонстрував усьому світу: українці – непереможні.
Після повернення зі змагань захисник приїхав на повторну консультацію. Медики його станом - задоволені.
 
«Ми дуже щасливі за Семена. Він – приклад для кожного, хто сьогодні проходить його шлях від поранення до одужання», – каже Гнат Герич Hnat Herych, керівник напрямку хірургії Центру НЕЗЛАМНІ.

 

Зовсім скоро Семен повернеться до військової служби. Хоче продовжити свою боротьбу до нашої повної перемоги над ворогом.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024