Задля створення належних умов для лікування дітей із опіками: продовжили благодійну акцію «Країна рідних сердець»

19 Вересня 2023, 16:18
6-річна Карінка зі Стрия проходить лікування у Львові 377
6-річна Карінка зі Стрия проходить лікування у Львові

Благодійну акцію «Країна рідних сердець» — продовжено до 25 вересня. Долучитися до створення в Україні належних умов для лікування дітей із опіками — може кожен!

Побутові опіки — одна із найбільш поширених дитячих травм в усьому світі. Щодня діти обпікаються кип’ятком із чайника чи каструлі зі щойно приготованою стравою, гарячою водою з-під крану або ж гарячим напоєм із необачно залишеної чашки. Це може статися з кожною дитиною. І такі травми потребують складного і тривалого лікування. Навіть у випадку, коли опік здається на перший погляд не таким і важким – повідомляє Перше медичне об'єднання Львова у фейсбуці.
6-річна Карінка зі Стрия під час відпочинку у дитячому таборі випадково перекинула на себе чашку гарячого чаю. Як результат — сильно обпечена ніжка. Дівчинці одразу промили рану холодною водою, що було правильним, та звернулися за медичною допомогою. Спершу до лікарів у Стрию, а потому і у Львові, де найбільше опікове відділення в західних регіонах України. 
 
У дівчинки трималася дуже висока температура. Опікові хірурги дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова почали лікування з термінового та регулярного очищення ран. Це спрацювало: запальний процес вдалося зупинити, температура нормалізувалась, а місце опіку поступово почало загоюватися. Карінка дуже хоче знову займатися танцями, тому мужньо витримує всі перевʼязки. Поки дівчинці ще важко ставати на ніжку.
Щороку лише у дитячій Лікарні Святого Миколая проходять лікування 700 дітей із опіками різного ступеня важкості. А по всій країні — понад 12 тисяч. Нині — під час великої війни — маленьких пацієнтів зі складними опіками стало більше. Бо кожна мінно-вибухова травма — це опіки, які лікувати — найтяжче. Найважчих дітей українські лікарі змушені відправляти за кордон. Бо в нашій країні відсутні належні умови для лікування таких хворих. Немає спеціальних систем вентиляції, клімат-контролю, перевʼязувальних та обладнання.

Ми хочемо це змінити! А допомагає нам у цьому — мережа мультимаркетів Аврора Мультимаркет. Там в межах акції «Країна рідних сердець» хочуть зібрати 3 млн гривень для опікового відділення Першого медоб’єднання Львова. Кожен відвідувач мережі, коли купує в мультимаркеті благодійну наліпку, долучається до поліпшення умов лікування дітей з опіками. Підтримати збір можна і прямим донатом на монобанку: https://send.monobank.ua/jar/4hZrhp4UXG.

Кожна придбана благодійна наліпка — це внесок у порятунок маленьких українців із опіками — в Україні.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024