В селі на Волині 11 мешканців отримали щеплення в межах національної кампанії з вакцинації

17 Вересня 2023, 16:14
У Стобихівці Сошичненської громади вакцинували 11 мешканців 1000
У Стобихівці Сошичненської громади вакцинували 11 мешканців

Вакцинальний автобус Волинського обласного лабораторного центру продовжує виїзди у сільську місцевість, щоб медичні послуги стали доступніші для мешканців  віддалених населених пунктів. 

Цього разу активності відбулися у селі Стобихівка Камінь-Каширського району – йдеться на сайті установи.

Профілактика кору, а також його спалахів – про це місцевим жителям розповіли фахівці Камінь-Каширського районного відділу. У селі проживає чимало мам із дітками, яким потрібний захист від інфекцій. Лікарі-епідеміологи надали роз’яснення про важливість вакцинації, зокрема, проти кору, краснухи та епідпаротиту. Також вони спілкувалися про колективний імунітет і чому потрібно охопити щепленнями якомога більше дітей. Адже завдяки цьому зменшується кількість невакцинованих і, таким чином, знижується ризик поширення хвороб.

Цього дня місцеві жителі отримали щеплення, передбачені національним календарем. А саме зроблено 11 щеплень, зокрема 3 дитини отримали КПК.

Під час заходу  27 людей проконсультувалися у сімейного лікаря, 15 пройшли ЕКГ- обстеження та вимірювання артеріального тиску. Сімом зробили тести на визначення рівня цукру в крові (підвищення не виявлено).

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб висловлює вдячність керівництву та медичним працівникам КНП «Камінь-Каширський ЦПМСД», котрі надавали послуги мешканцям Стобихівки..

«Закликаємо усіх  волинян: якщо ви бачите яскраво-синій вакцинальний автобус – знайте, у вашому населеному пункті відбувається дійство заради вашого здоров’я! Це – можливість отримати кваліфіковану безоплатну медичну допомогу без направлень і черг. Приходьте разом з рідними і друзями!» – пишуть в установі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024