При яких нетипових змінах на шкірі, нігтях і волоссі волинянам варто пройти дерматоскопію

04 Вересня 2023, 16:13
Дерматологиня Руслана Хитрик 1505
Дерматологиня Руслана Хитрик

Із настанням осені загострюються певні дерматологічні проблеми. Ті, в кого вони виникають уперше, можуть навіть не звертати уваги, поки хвороби не загостряться. І тоді лікування може бути тривалішим і дорожчим. 

Тому, якщо стають помітними нетипові зміни на шкірі, нігтях і волоссі, якщо шкіра лущиться, нігті й волосся ламаються або випадають, потрібна допомога дерматолога – пише Волинська обласна клінічна лікарня у фейсбуці

Серед найпоширеніших проблем – вугрьова хвороба, псоріаз, себорея, тобто лущення шкіри, грибкові захворювання і демодекоз, тобто підшкірний кліщ.

Читайте також: Назвали показники здоров'я, які слід постійно контролювати

 

Себорея, або себорейний дерматит, – це запалення шкіри волосяної частини голови, обличчя й тулуба з наявними гіперемією та жировими лусочками. Ця проблема зазвичай виникає, коли шкіра голови погано зволожується, пересихає, а проявляється найчастіше під час розчісування волосся. Іноді лущення шкіри може призводити до так званих струпів – невеликих ранок на поверхні, шкіра в яких відмирає. І виникають струпи в результаті роздирання шкіри.

Вугрьова хвороба – це гнійникові висипи на шкірі обличчя, верхніх частинах тулуба, супроводжується почервонінням шкіри (гіперемією).

Демодекоз – підшкірний кліщ з роду demodex, який уражає шкіру обличчя, спини, передньої частини грудної клітки і проявляється вугреподібними висипами, почервонінням шкіри та випадінням щетинового волосся, зокрема, брів і вій.

Консультацію з усіх цих питань і лікування, а також профілактичний огляд, можна отримати в дерматолога Руслани Степанівни Хитрик, яка приймає у Волинській обласній поліклініці в кабінеті №129. 

Тут є можливість пройти дерматоскопію новоутворень, тобто продіагностувати родимки, а також волосся й шкіру голови. Дерматоскоп дозволяє побачити їх у деталях в десятикратному збільшенні. Необхідно мати електронне направлення від сімейного лікаря або від будь-якого спеціаліста. 

Багатоканальний телефон колцентру поліклініки: (0332)22-20-15.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024