Єврокомісія дозволила використання нової COVID-вакцини

02 Вересня 2023, 19:00
Нова вакцина 367
Нова вакцина
Європейська комісія надала дозвіл на використання нової вакцини проти коронавірусу виробництва BioNTech-Pfizer.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, передає Укрінформ.

«Європейська Комісія сьогодні дала дозвіл для адаптованої вакцини проти COVID-19, Comirnaty XBB.1.5, що була розроблена BioNTech-Pfizer... Це вже третя адаптація цієї вакцини для відповіді на нові варіанти COVID-19», - йдеться у повідомленні.

Препарат дозволено для застосування з метою вакцинації дорослих, підлітків та дітей віком від 6 місяців. Відповідно до рекомендацій Європейського агентства з лікарських засобів та Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності, дорослі та діти у віці від 5 років, які потребують вакцинації, мають отримати одну дозу, незалежно від їх попередньої історії вакцинації проти COVID-19.

Згідно з висновком ECDC-EMA, BioNTech-Pfizer адаптувала свою вакцину для протидії штаму XBB.1.5 Омікрон. Також очікується, що препарат посилить імунітет проти домінуючих і нових варіантів коронавірусу.

Єврокомісія надала дозвіл на використання вакцини за прискореною процедурою, щоб надати країнам-членам час підготуватися перед початком компанії вакцинації восени та взимку.

Читайте такожНа зміну Омікрону прийшов Еріс: у світі зростає кількість випадків Covid-19

«COVID-19 буде з'являтися паралельно із сезонними застудними захворюваннями під час осінньо-зимового періоду, тож маємо бути до цього готовими. Ця потенційна подвійна загроза наражає на підвищений ризик уразливих людей... Вакцинація залишається найбільш ефективним інструментом для протидії вірусу, тож я закликаю всіх, особливо найбільш вразливих категорій людей, керуватися науковими рекомендаціями та зробити щеплення якнайшвидше», - заявила єврокомісар з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024