Нідерландські фахівці проведуть тренінги для закарпатських медиків та соцпрацівників

29 Серпня 2023, 13:43
Нідерландські фахівці проведуть тренінги для закарпатських медиків та соцпрацівників 482
Нідерландські фахівці проведуть тренінги для закарпатських медиків та соцпрацівників

Лікар-психіатр, представник нідерландської громадської організації SOFT Тulip Ерік Хункамп з робочою поїздкою прибув до Закарпатського регіону.

Тут він зустрівся з Петром Добромільським, заступником голови Закарпатської ОДА, повідомляють у Закарпатській ОВА. 

Петро Добромільський подякував пану Еріку за гуманітарну допомогу, яку область отримала від партнерів, зокрема в період екстрених відключень електроенергії. Окремо висловив вдячність за серію семінарів і навчань щодо підтримки людей з обмеженими можливостями та проблемами психічного здоров’я, які провели для закарпатських фахівців.

«Для нас важливо окреслити шляхи подальшої співпраці у сфері підтримки фізичного і ментального здоров’я цивільного населення в період війни. Ми зацікавлені посилити цю роботу з нашими партнерами», – зазначив заступник голови Закарпатської ОВА.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про організацію та особливості проведення в Ужгороді круглого столу стосовно створення стійкої системи послуг підтриманого проживання для осіб з інвалідністю на рівні територіальних громад.

Також Ерік Хункамп повідомив, що представники організації SOFT Тulip планують провести два одноденні тренінги для медичних і соціальних працівників психоневрологічних диспансерів краю щодо того, як справлятися з емоційними викликами та залишатися стійкими.

Петро Добромільський привітав таку ініціативу, адже сьогодні потрібно допомогти подбати про своє ментальне здоров’я не лише пацієнтам, а й самим фахівцям. Насамкінець він подякував пану Еріку за бажання і готовність у цей складний час підтримати всіх, кому це необхідно.

Візит нідерландських партнерів на Закарпаття триватиме до 31 серпня. За цей час вони планують зустрітися з ВПО, відвідати будинки-інтернати, відділення Обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, обговорити кроки деінституалізації і реформування системи надання комплексних соціальних послуг дітям та особам з інвалідністю.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024