В Україні пропущені проти кору щеплення отримали 720 дітей, які переїхали до інших областей

26 Серпня 2023, 10:13
В Україні пропущені проти кору щеплення отримали 720 дітей, які переїхали до інших областей 1300
В Україні пропущені проти кору щеплення отримали 720 дітей, які переїхали до інших областей

Мобільні вакцинальні бригади проводять виїзні щеплення у громадах та модульних містечках, де проживають внутрішньо переміщені особи (ВПО). 

За тиждень (13-19 серпня) 720 дітей, які пропустили рекомендовані щеплення та переїхали до інших областей, надолужили їх. Зокрема, під час виїзних вакцинальних сесій 217 дітей отримали першу дозу вакцини КПК, 503 – другу, повідомляє МОЗ України.

Вакцинації для внутрішньо переміщених осіб крім мобільних вакцинальних бригад проводять у пунктах щеплень та у закладах «первинки», навіть якщо на новому місці проживання батьки не встигли укласти декларацію із сімейним лікарем. 

Щоб записатись на вакцинацію до мобільної бригади або запросити її до громади чи організованого колективу, потрібно звернутися до Центру контролю та профілактики хвороб в області проживання чи за місцем тимчасового перебування. Інформацію про пункти щеплень, їх адреси та графік роботи або телефони регіональних координаторів можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, загальнонаціональна кампанія з «наздоганяючої вакцинації» проти кору для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення, почалася 17 липня. 

28 736 дітей віком від 2 до 17 років, які пропустили вакцинацію згідно з Календарем профілактичних щеплень, зробили перше щеплення проти кору під час загальнонаціональної кампанії з «наздоганяючої вакцинації», яка почалася в Україні 17 липня. Ще 25 503 дітей віком від 7 до 17 років отримали друге щеплення.

У межах кампанії з вакцинації проти кору дітей, які пропустили планові щеплення, в Україні сформовано 312 мобільних бригад, що вакцинують дітей в організованих колективах та у віддалених від пунктів щеплень територіях.

Читайте також: У МОЗ пояснили, чому деякі люди хворіють на кір, навіть якщо були повністю вакциновані

На Волині від кору планують вакцинувати майже дев'ять тисяч дітей

У МОЗ розповіли, кому не можна робити щеплення від кору

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024