Понад 54 тисячі дітей отримали щеплення проти кору в рамках «наздоганяючої вакцинації»

23 Серпня 2023, 15:18
Вакцинація 1091
Вакцинація

В Україні 28 736 дітей віком від 2 до 17 років, які пропустили вакцинацію згідно з календарем профілактичних щеплень, зробили перше щеплення проти кору під час загальнонаціональної кампанії з «наздоганяючої вакцинації».

Розпочалася кампанія 17 липня, повідомляють у МОЗ. 

Ще 25 503 дітей віком від 7 до 17 років отримали друге щеплення. За даними Центру громадського здоров’я, найвищі показники охоплення щепленнями проти кору серед дітей, які пропустили вакцинацію, – у Херсонській області та місті Київ. Найнижчі – у Чернігівській, Одеській та Вінницькій областях.

Пропущені щеплення проти кору можна зробити в кабінеті сімейного лікаря чи в пункті щеплення, Спільноточках у рамках партнерства з UNICEF. Крім того, центри контролю та профілактики хвороб на рівні областей додатково організовують вакцинальні сесії у місцях компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечують виїзди мобільних вакцинальних бригад до віддалених районів і до організованих колективів.

Щоб записатись на вакцинацію до мобільної бригади, потрібно звернутися до Центру контролю та профілактики хвороб в області проживання чи за місцем тимчасового перебування.

Інформацію про пункти щеплень (адреси та графік роботи) по країні або телефони регіональних координаторів можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

За попередній (13.08-19.08) тиждень щеплення отримали 720 дітей, які змінили місце проживання (ВПО – Ред.): 217 отримали першу дозу вакцини КПК, 503 – другу дозу. Вакцинації для внутрішньо переміщених осіб проводять у пунктах щеплень у лікарнях та під час виїздів до місць тимчасового проживання у громадах.

Нагадаємо, 17 липня в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з «наздоганяючої вакцинації» проти кору для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення. У межах кампанії з вакцинації проти кору дітей, які пропустили планові щеплення, в Україні сформовано 312 мобільних бригад, що вакцинують дітей в організованих колективах та у віддалених від пунктів щеплень територіях.

Читайте також: У МОЗ пояснили, чому деякі люди хворіють на кір, навіть якщо були повністю вакциновані

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024