Чотири відділення Володимирського ТМО отримали статус «Чиста лікарня»

22 Серпня 2023, 15:33
Чотири відділення Володимирського ТМО отримали статус «Чиста лікарня» 434
Чотири відділення Володимирського ТМО отримали статус «Чиста лікарня»

Попри всі складнощі війни всеукраїнська програма «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» продовжує свою роботу.

Нещодавно отримали статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» чотири відділення Володимирського ТМО, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Це, зокрема: терапевтичне, кардіологічне, хірургічне відділення, а також операційний блок.

Служба організації інфекційного контролю провела у Володимирському ТМО аудит, склала протоколи і надала свідоцтво у вигляді табличок та відзнак на вхідних дверях про те, що відділення пройшли сертифікацію проєкту «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

Варто зазначити, що вже мають такий статус інфекційне, приймальне, неврологічне, акушерсько-гінекологічне відділення, відділення анестезіології та інтенсивної терапії та відділення амбулаторного гемодіалізу.

Представниця Асоціації Наталія Лебедюк особисто привітала керівництво та колектив лікарні з підтвердженням та отриманням статусу та подякувала за плідну роботу.

Нагадаємо, що практична реалізація проєкту «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» сьогодні демонструє те, що далеко не всі лікувальні установи в нашій країні мають чітко організовану гігієнічну модель. Однак, спеціаліст СОІК, в результаті проведення гігієнічного аудиту, рекомендує лікарні шляхи вирішення, навчає персонал правильності використання сучасних дезінфекційних засобів, використанню двовідерної системи для прибирання, організовує інсталяцію допоміжних схем, що в результаті, і створює належні умови для роботи медичної сестри. 

Беззаперечними залишаються статистичні дані, які засвідчують, що медичні сестри постійно руйнують свій шкірний покрив, працюючи з гострим, іноді інфікованим інструментом, контактують із дезінфікуючими середниками, ризикують інфікуватися такими небезпечними хворобами як вірусні гепатити типу В, С, віл-інфекцією. Це ще раз доводить, що умови праці такої благородної професії, як медсестра, заслуговують бути на найвищому рівні.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024