Як вагітним перебути спеку: поради луцької гінекологині

21 Серпня 2023, 09:25
Як вагітним перебути спеку: поради луцької гінекологині 595
Як вагітним перебути спеку: поради луцької гінекологині

Стрес та перепади температури, пекуче сонце можуть зашкодити організму вагітної, жінка не дбатиме про себе, та про майбутнє маля так, як потрібно.

Акушерка-гінекологиня Волинського обласного перинатального центру Оксана Костючик у соцмережі дала поради, як дбати вагітним про себе та маля у спеку.

Лікарка радить планувати прогулянки - до 12.00 і після 18.00.години, уникати прямих сонячних променів, краще перебувати в тіні.

Обов'язково – контролювати артеріальний тиск.

Якщо лікар призначив антигіпертензивні препарати – не скасовуйте їх самостійно, не змінюйте дози ліків без рекомендацій лікаря.

Літом тіло втрачає багато води тому вагітним рекомендується постійно поповнювати втрати.

Води - по бажанню, бажано 2-2,5 л/добу.

Завжди одягайте світлий одяг, свого розміру, з натуральних тканин. Голова має бути покритою.

Стосовно водних процедур – душ має бути впродовж дня. Це дієвий спосіб охолодити організм. Можна обтирати шкіру мокрими серветками, або рушником.

З використанням кондиціонера варто бути обережними, щоб не застудитись.

Вагітним літом дозволено плавання в басейні і відкритих водоймищах, в безпечності води якої ви впевнені.

Харчуватися потрібно частіше, меншими порціями. Основні прийоми їжі споживати в прохолодніший час доби. Скорочувати калорійність раціону. Потреба в енергії в жарку погоду знижується приблизно на 5%.

Варто вживайте продукти, багаті калієм: печену картоплю, сир, смородину, горіхи, курагу, банани. А також рибу, трохи м’яса, йогурти, оливкову олію, картоплю, горіхи, овочі, фрукти, зелень.

У розпал літньої спеки вагітним рекомендується робити собі розвантажувальні дні, проведені на воді, фруктах, овочах, салатах.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024