У МОЗ назвали п'ять причин вакцинувати дитину від кору саме зараз

18 Серпня 2023, 11:08
У МОЗ назвали п'ять причин вакцинувати дитину від кору саме зараз 1035
У МОЗ назвали п'ять причин вакцинувати дитину від кору саме зараз

В Україні реєструють випадки кору – небезпечного захворювання, яке поширюється надзвичайно стрімко та може мати серйозні наслідки для здоров’я.

Як зазначають у Міністерстві охорони здоров'я, до впровадження вакцин від кору у 1963 році щорічно у світі вмирало близько 2,6 мільйона людей.

Щеплення проти кору проводять уже понад 50 років. Для захисту від хвороби дітям необхідно отримати 2 дози вакцини. За календарем щеплень України перше щеплення роблять у 12 місяців та 6 років роблять друге щеплення.

Якщо ваша дитина не має планових щеплень від кору, їх необхідно наздогнати якнайшвидше. Для цього є низка вагомих причин:

1. Кір — одна з найзаразніших інфекцій, відомих у світі. 9 із 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, теж інфікуються. Підхопити хворобу можна будь-де – у літньому таборі, дитсадку, бомбосховищі, громадському транспорті.

2. Спалахи кору циклічні й відбуваються в Україні кожні 4-5 років. Попередній був у 2017–2019 роках. Одна з причин цього — недостатнє охоплення щепленнями.

3. Кір має серйозні ускладнення. Захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку, а також до інвалідності та смерті.

4. Вірус кору пригнічує на кілька місяців, а то й років імунітет людини, яка перехворіла, викликаючи «імунну амнезію». Це робить людину більш вразливою до інших інфекцій.

5. Специфічного лікування проти кору немає. Єдиний надійний захист від цієї хвороби — вакцинація.

Щеплення від кору безпечні, ефективні та безоплатні. Вакцинуйте дитину вчасно, а якщо пропустили щеплення, запишіться до лікаря якнайшвидше. Вакцина є!

Читайте також: У МОЗ пояснили, чому деякі люди хворіють на кір, навіть якщо були повністю вакциновані

Волинян просять потурбуватися про календарні щеплення дітей перед школою

У МОЗ розповіли, кому не можна робити щеплення від кору

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024