Як попередити цукровий діабет

15 Серпня 2023, 15:17
Як попередити цукровий діабет 1424
Як попередити цукровий діабет

Цукровий діабет є хронічним захворюванням, що проявляється тривалим підвищенням рівня глюкози в крові вище норми.

Хвороба призводить до серйозних пошкоджень серця, судин, очей, нирок та нервів. Люди, які хворіють на діабет можуть мати вищий ризик ускладнень від COVID-19, повідомляють на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб

Існує декілька типів діабету: цукровий діабет І типу, цукровий діабет ІІ типу, гестаційний діабет та інші. Цукровий діабет ІІ типу є найбільш поширеним серед населення. Ризик розвитку цього типу діабету можна знизити, якщо вести здоровий спосіб життя.

Ділимося порадами з профілактики цукрового діабету II типу:

  • Збільште фізичну активність. Регулярні фізичні навантаження допоможуть вам позбутися зайвої ваги, знизити рівень цукру в крові, підвищити чутливість клітин до інсуліну.
  • Дотримуйтеся здорового харчування. При виборі типу харчування для профілактики або при діабеті потрібно проконсультуватися зі спеціалістом та враховувати ваші індивідуальні особливості, аби не зашкодити організму.
  • Стежте за вагою. Якщо у вас ожиріння чи надмірна вага, ризик захворіти на діабет зростає. Доведено, що втрата надмірної ваги сприяє поліпшенню здоров’я.
  • Утримуйтеся від куріння та відмовтеся від алкоголю. Чим більше ви курите, тим більший ризик діабету. Надмірна кількість алкоголю також впливає на ризик розвитку хвороби.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024