Українські лікарні забезпечують генераторами на випадок блекаутів взимку

15 Серпня 2023, 09:00
Українські лікарні забезпечують генераторами на випадок блекаутів взимку 927
Українські лікарні забезпечують генераторами на випадок блекаутів взимку

Від початку повномасштабної війни росії проти України триває робота над забезпеченням закладів охорони здоров’я безперебійним електроживленням.

Адже через щоденні загрози обстрілів з боку російської армії українські медичні заклади працюють у надекстремальних умовах, що значно ускладнює процес надання медичної допомоги населенню. Про це журналістам видання Район.Медицина повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України. 

У рамках підготовки до зими, українські медичні заклади мають 4 095 генераторів. Обладнання забезпечуватиме безперебійне енергопостачання, аби медзаклади могли повноцінно функціонувати навіть в умовах віялових чи аварійних відключень електроенергії. 

Зазначимо, що кожен із генераторів спрацьовуватиме у разі аварійного відключення електрики та постачатиме напругу в мережу. Тож у разі надзвичайної ситуації та завдяки автономним джерелам живлення у закладах охорони здоров’я безперебійно працюватимуть відділення інтенсивної терапії, операційні та критично важливе обладнання, яке рятуватиме життя пацієнтів. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024