Лікарню в Торчині перевірили на дотримання інфекційного контролю за туберкульозом

09 Серпня 2023, 14:11
Лікарню в Торчині перевірили на дотримання інфекційного контролю за туберкульозом 545
Лікарню в Торчині перевірили на дотримання інфекційного контролю за туберкульозом

Фахівці відділу інфекційного контролю та антибіотикорезистентності Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують проводити моніторингові візити у заклади охорони здоров’я.

Цього разу вони відвідали Торчинську районну лікарню. Мета таких візитів – інфекційний контроль за туберкульозом у закладах охорони здоров’я, зазначають у Волинському обласному центрі КПХ.

Під час зустрічі спеціалісти Центру знайомилися з діяльністю закладу, разом з медичними працівниками відділу інфекційного контролю опрацювали документацію, провели анкетування впровадження заходів з інфекційного контролю за туберкульозом, обговорили проблемні питання та надали рекомендації щодо ймовірних шляхів їх вирішення. Також надали консультативну допомогу щодо впровадження в закладах охорони здоров’я заходів з гігієни рук та поводження з медичними відходами.

Фахівці нагадують, що гігієна рук щороку рятує мільйони життів, якщо проводити її правильно та в потрібний момент під час надання медичної допомоги.

Медичні працівники дбають про чистоту рук по-особливому, адже це їхня робоча рутина. Оскільки руки є одним із основних факторів ризику розповсюдження хвороботворних мікроорганізмів, гігієна рук дозволяє знизити рівень поширення інфекційних захворювань серед лікарів та пацієнтів.

Медичні працівники не повинні носити прикрас на руках, штучних нігтів на час догляду за пацієнтом, а натуральні нігті мають бути короткими (довжиною до 0,5 см) без покриття штучними матеріалами (лаком чи гель-лаком тощо).

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024