Рівненщина отримала довгоочікувану вакцину проти туберкульозу

09 Серпня 2023, 10:49
Рівненщина отримала довгоочікувану вакцину проти туберкульозу 477
Рівненщина отримала довгоочікувану вакцину проти туберкульозу

До Рівненщини надійшло 40,7 тисячі доз довгоочікуваної вакцини проти туберкульозу (БЦЖ), що повністю забезпечує потребу області до кінця року.

Про це повідомляють в телеграм-каналі Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

Щеплення проти туберкульозу є надійним щитом від важких генералізованих форм туберкульозу, таких як туберкульозний менінгіт і міліарний туберкульоз для немовлят. Ці форми туберкульозу особливо небезпечні для дітей першого року життя. І саме тому БЦЖ вводять так рано – на 3-5-й день життя дитини. 

«Якщо з об'єктивних причин ви пропустили щеплення, можете зробити його пізніше. Головне – зробити», наголошують фахівці.

Також у Рівненському обласному ЦКПХ БЦЖ нагадують, що БЦЖ — це жива вакцина, проте мікобактерії в її складі настільки ослаблені, що вони не здатні викликати захворювання. БЦЖ застосовують у багатьох країнах з високою поширеністю туберкульозу для захисту дітей. 

На жаль, Україна й досі знаходиться в цьому переліку. Для порівняння, рівень захворюваності на туберкульоз в Україні – 48 на 100 тисяч населення, а в країнах Євроспільноти – від 0,1 до 1,2 на 100 тисяч населення.

Тому так важливо дотримуватись Національного календаря профілактичних щеплень і вчасно захищати своїх дітей від загроз.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024