Коли вагітна має стати на облік у жіночу консультацію

03 Серпня 2023, 09:14
Коли вагітна має стати на облік у жіночу консультацію 422
Коли вагітна має стати на облік у жіночу консультацію

Оптимальний строк, щоб стати на облік у жіночу консультацію - це перший триместр вагітності, тобто перші 12 тижнів (але ви маєте право стати на облік і пізніше). 

У цей період жінка має пройти важливе УЗД для оцінки нормального перебігу вагітності та здати необхідні аналізи. Саме в першому триместрі закладаються органи дитини і є можливість діагностувати порушення розвитку, розповідають у Мукачівській лікарні Святого Мартина. 

Щоб стати на облік по вагітності, необхідно записатися на прийом до акушера-гінеколога (електронне направлення не потрібне). Для цього достатньо зателефонувати у кол-центр чи записатись на рецепції медичного закладу. Ви маєте право обрати будь-яку жіночу консультацію незалежно від прописки чи фактичного місця проживання. З собою на прийом необхідно обов’язково мати у наявності паспорт.

Під час візиту вагітна жінка вносить відомості про свій стан здоров'я в анкету вагітної. На основі наданої інформації лікар заповнює «Індивідуальну карту вагітної і породіллі». У жіночій консультації майбутня мама отримає «Обмінну карту», яку лікар-гінеколог буде заповнювати під час кожного візиту вагітної та фіксуватиме результати оглядів, аналізів, УЗД, тестів, описується специфіка перебігу вагітності. ЇЇ потрібно брати із собою при кожному відвідуванні жіночої консультації, а також на пологи.

Лікарі-гінекологи жіночої консультації лікарні Святого Мартина обирають індивідуальний комплексний підхід до кожної вагітності жінки - саме тут цінують та підтримують жіноче здоров’я, а також допоможуть вам підготуватися до відповідальної ролі материнства.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024