Купання діток без плавок чи спідньої білизни у водоймах загрожує серйозними проблемами, – лікарка з Луцька

29 Липня 2023, 13:40
Купання діток без плавок чи спідньої білизни у водоймах загрожує серйозними проблемами 1193
Купання діток без плавок чи спідньої білизни у водоймах загрожує серйозними проблемами

Перебування малюків без плавок чи спідньої білизни на пляжах є недопустимим.

Це загрожує багатьма складними інфекціями і запальними процесами статевих органів, які можуть передаватися через пісок і воду! Більше того – такі інфекції вимагають тривалого лікування і можуть переростати в хронічну форму, створюючи проблеми дітям в старшому віці, наголошує у фейсбук-спільноті «Медицина Луцьк» директорка Луцької дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

На жаль, в літній період запалення сечовивідних шляхів у діток є дуже частим діагнозом. Пісок і всі інфекції та бруд, що є у ньому, а також численні інфекції та забруднення у воді легко і швидко потрапляють в сечовивідні шляхи маленької дитини. Досить інфекції потрапити через статеві органі буквально на сантиметр-два, і це може викликати запалення та ряд захворювань у дитини. Також пісок викликає механічні подразнення слизових оболонок статевих органів. Пам’ятаймо, що найбрудніша вода – саме біля берега, де найбільше люблять бавитися малюки.

Тому лікарка застерігає матусь і татусів від таких необдуманих кроків! Користуйтесь плавками, або трусиками чи водонепроникними підгузками.

Якщо в результаті недбалого ставлення до безпеки дитини і її перебування на пляжі без плавок чи трусиків виникає така патологія, як запалення нирок, то лікування складає не тільки курси антибіотикотерапії. Часом бактеріальна терапія триває місяцями, а курси лікування займають роки! Буває і таке, що ремісії захворювання дуже важко досягти, а діти в результаті отримують постійну схильність до рецидивів.

«Також, при патології нирок чи інших хвороб статевих та сечовивідних органів, категорично забороняється купання при температурі нижче 25 градусів, відвідування басейнів, спа-центрів тощо. Ось чому необхідно захистити дитину від виникнення подібних проблем, попередивши їх! Будьмо усвідомленими батьками і дбаймо про всебічну безпеку малюків біля водойм!», – закликає лікарка.

 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024