Офтальмологи Володимирецької лікарні прооперували 11 пацієнтів з катарактою

22 Липня 2023, 14:30
Офтальмологи Володимирецької лікарні прооперували 11 пацієнтів з катарактою 458
Офтальмологи Володимирецької лікарні прооперували 11 пацієнтів з катарактою

На базі Володимирецької лікарні проводиться оперативне лікування катаракти у співпраці з медичним центром «Окулюс».

Оперує кандидат медичних наук, офтальмолог вищої кваліфікаційної категорії Олег Максименко, провідний спеціаліст клініки «Окулюс» (м.Дніпро), повідомляють на сторінці лікарні у фейсбуці

Діагностику та до- та післяопераційний супровід здійснює, лікар офтальмолог Шикало А.В.

Прийом пацієнтів відбувається за електронним направленням сімейного або лікуючого лікаря. За детальною інформацією звертайтесь у 317 кабінет КНП «Володимирецька БЛ», реєстрація за телефоном:

Виконано 11 успішних операцій по заміні кришталика. Що дозволило пацієнтам зрілого віку знову побачити барви світу, не покидаючи рідний край.

Катаракта – це офтальмологічне захворювання, що характеризується частковим або повним помутнінням кришталика, що призводить до сліпоти. На жаль, останнім часом вона стає все частішою. Її причини — погана екологія, вік пацієнтів, неякісне харчування, стрес, суміжні системні захворювання, такі як діабет, ураження щитоподібної залози, судинно-серцева патологія.

Мутніє природна лінза ока — кришталик, людина починає бачити «крізь туман», гострота зору у хворих значно знижується, стає важко розрізняти предмети, а подекуди — навіть самостійно обслуговувати себе.

Зауважимо, що всі консервативні види лікування — краплі та вітаміни, лише тимчасово призупиняють хворобу, але не позбавляють від неї. Єдиний шлях повного одужання — хірургічне видалення мутного кришталика з заміною його на штучну прозору лінзу.

Технології, що застосовуються, дозволяють відновлювати зір вже в день проведення втручання:

  • Втручання проводиться амбулаторно, пацієнт може вирушати додому через 2-3 години після операції

  • Застосовують місцеву анестезію, вплив якої - мінімальний(на відміну від загальної анестезії)

  • Для проведення втручання необхідний мікродоступ (довжина проколу- до 2 мм), тому структури ока травмуються мінімально і шви взагалі не потрібні

  • У порівнянні з іншими методиками менша кількість ускладнень, скорочення термінів реабілітації.

  • Оскільки втручання в організм пацієнта мінімальне, його можна проводити і для пацієнтів старшого віку (60 років та старших)

Читайте також: У Вараші вперше провели операції по заміні кришталика при катаракті

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024