Медиків приватних медзакладів Волині консультували з питань вакцинації

19 Липня 2023, 09:53
Медиків приватних медзакладів Волині консультували з питань вакцинації 356
Медиків приватних медзакладів Волині консультували з питань вакцинації

Аби покращити надання послуг з вакцинації населення, фахівці структурних підрозділів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб із кураторською підтримкою відвідали пункти щеплень приватних медзакладів.

Метою таких візитів є надання фахової консультативної допомоги з питань організації та проведення щеплень, сучасних вимог до холодового обладнання, приміщень з холодильним обладнанням для зберігання імунобіологічних препаратів (вакцин) та  дотримання умов «холодового ланцюга», ведення медичної документації, повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Під час візиту акцентували на управлінні запасами вакцин, оцінки потреб у вакцинах, правилах зберігання вакцин в холодовому обладнанні, безпеки ін’єкцій під час проведення вакцинальних сесій.  Надали поради щодо подальшої експлуатації холодильників для зберігання вакцин та використання термосумок для транспортування  імунобіологічних препаратів, а також план дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Надавали практичні поради щодо ефективної комунікації  з батьками відмовниками від щеплень, нормативно-законодавчої бази. Також зауважили на необхідності зосередження батьків щодо можливих реакцій після отримання щеплень у дитини та зворотного зв’язку з ними.

Окрім того, лікарі-епідеміологи Центру надали допомогу в картуванні дітей з порушеним календарем щеплень та обговорили проведення «наздоганяючої» кампанії вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи.  

За підсумками візитів медичним працівникам надано рекомендації та пропозиції щодо нарощення темпів імунізації згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024