Дві лікарні Херсона отримають посилене фінансування від держави

29 Червня 2023, 09:12
Дві лікарні Херсона отримають посилене фінансування від держави 571
Дві лікарні Херсона отримають посилене фінансування від держави

Лікарні на постраждалих від затоплення територіях отримуватимуть посилене фінансування для боротьби з можливими спалахами інфекційних захворювань.

Медзаклади, які надаватимуть медичну допомогу у разі можливих спалахів інфекційних захворювань на територіях, постраждалих від затоплення, отримають фінансування за подвійним коефіцієнтом, повідомляє МОЗ

Йдеться про п’ять медзакладів, які законтрактовані з НСЗУ за пакетом «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях», зокрема це: 

  • Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня;
  • Миколаївська міська лікарня №5;
  • Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня; 
  • Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського;
  • Криворізька інфекційна лікарня №1.

В рамках подвійного коефіцієнта лікарні загалом отримають фінансування у розмірі 3 млн 160 тис. грн. 

За рахунок цих коштів лікарні зможуть сформувати ще більший запас ліків, розхідних матеріалів та інших засобів, необхідних для надання медичної допомоги людям у разі потенційних спалахів тих чи інших інфекційних хвороб на постраждалих від підриву Каховської ГЕС територіях. 

Зазначимо, що кошти, отримані за подвійним коефіцієнтом, можуть використовуватися виключно для придбання лікарських засобів та медичних виробів у разі потенційних спалахів.

Контроль за цільовим використанням коштів здійснюватиме Національна служба здоров’я. Так само вона щомісячно контролюватиме у кожному медзакладі незнижувальний запас лікарських засобів, які визначені вимогами до «медичного кошика» за пакетом медпослуг «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях».

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що уряд посилив фінансування лікарень, які надаватимуть медичну допомогу в надзвичайних ситуаціях на територіях постраждалих від затоплення

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024