В аптеках Херсонщини МОЗ та Держлікслужба моніторять ціни на ліки

28 Червня 2023, 16:13
В аптеках Херсонщини МОЗ та Держлікслужба моніторять ціни на ліки 436
В аптеках Херсонщини МОЗ та Держлікслужба моніторять ціни на ліки

За дорученням  міністра охорони здоров’я Держлікслужба проводить моніторинг цін на лікарські засоби, які мають найбільший попит. Моніторинг триває в областях, які наразі найбільш чутливі до можливих спалахів інфекційних хвороб — Херсонщина, Одещина та Миколаївщина. 

Такий моніторинг дозволить уникнути значного підвищення цін на затребувані ліки та спекуляцій на ринку в умовах зростання попиту на них, пише МОЗ

«Підрив дамби Каховської ГЕС досі несе величезну кількість ризиків для здоровʼя людей, які проживають на постраждалих територіях. Питання доступності медичних препаратів є критичним. І воно перебуває на моєму особистому контролі. Доручив Держлікслужбі проводити регулярний моніторинг цін на основні лікарські засоби, аби уникнути будь-яких маніпуляцій, спроб нажитися на надзвичайній ситуації, фактично, на трагедії людей. Ціни на ліки не мають необґрунтовано підвищуватись», – зазначив Віктор Ляшко.

Предметом дослідження стали ціни на 42 основні препарати, які мають найбільший попит у споживачів в аптечних закладах у разі хвороб шлунково-кишкового тракту та інфекційних захворювань.

За даними моніторингу, за останній тиждень середній рівень відпускних цін в аптеках практично не змінився і  коливається в межах від –0,9% до +1,6%. 

Міністерство охорони здоровʼя спільно з Держлікслужбою продовжить  моніторинг цін, аби уникнути спекуляцій на затребуваних ліках під час надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що спалахи холери на постраждалих територіях — фейк та частина ворожої ІПСО. Наразі в Україні не зареєстровано жодного випадку холери, а лікарні мають всі необхідні ліки для надання медичної допомоги у разі виявлення гострих кишкових інфекцій

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024