Поцілили ракетою в авто з бійцями: воїн з Волині лікується від опіків та множинних переломів

26 Червня 2023, 16:47
Дмитро Шеменюк з лікарем 3753
Дмитро Шеменюк з лікарем

У Львівському національному центрі НЕЗЛАМНІ лікується боєць з Волині Дмитро Шеменюк.

Історію військовослужбовця розповідають на фейсбук-сторінці Першого медичного об'єднання Львова. 

Як розповідає боєць, російські пілоти поцілили ракетою прямо в автівку українських захисників. Мало хто після такого виживає, а йому вдалося! Важко пораненого військового з множинними переломами та опіками нині лікують львівські спеціалісти Національного реабілітаційного Центру НЕЗЛАМНІ.

39-річний Дмитро Шеменюк з села Березовичі, що на Волині. За плечима в захисника шість років прикордонної служби та рік в лавах ЗСУ – на війні, яку тоді ще не називали великою. Початок повномасштабного вторгнення застав ветерана вдома. Чоловік без вагань дістав з гаража своє спорядження та вирушив у військкомат, щоб стати на захист країни.
Дмитро став розвідником. Спершу обороняв Київ. А після того як окупантів вдалося вигнати з півночі країни, продовжив воювати на Миколаївщині, а згодом - Харківщині. Поранення отримав на куп’янському напрямку.
У той день Дмитро разом з чотирма побратимами їде на завдання. Раптово по ним починає працювати ворожа авіація. Ракета влучає просто в автівку з п’ятьма захисниками. Пів машини зносить, а метал - плавиться. Двоє військовиків гинуть на місці. Трьох інших ударною хвилею відкидає від палаючих решток автівки. Як тільки Дмитро приходить до тями - жахається: довкола все горить. Лежать палаючі тіла загиблих побратимів.
Попри жахливий біль, опіки та множинні переломи, чоловік збирається з силами та самостійно долає з пів кілометра. Потім втрачає свідомість. Трьох важко поранених знаходять військові, які були неподалік. І доправляють до найближчого шпиталю - в Куп’янську. В усіх трьох – опіки та множинні осколкові поранення всього тіла. Після надання першої допомоги Дмитра перевозять до Харкова. Там підключають до апарату ШВЛ. Після трьох днів в реанімації лікарям вдається стабілізувати стан розвідника і його відправляють далі - на Львів.
У Центр НЕЗЛАМНІ Дмитро поступає у важкому стані. Опіки 2-го ступеню руки і спини та множинні переломи стегна, лопатки, ребра та верхньої кінцівки. Спершу наші спеціалісти очистили та закрили рани. А згодом пластичні хірурги пересадили шкіру. Вони взяли трансплантат зі стегон та перемістили його на уражену вогнем ділянку на руці. Зараз лікарі можуть сказати точно: шкіра прижилась!

Наступний етап – лікування переломів. Львівські ортопеди-травматологи днями мають встановити Дмитрові апарати зовнішньої фіксації. Опісля на захисника чекає тривала реабілітація. Попри пережите, Дмитро хоче якнайшвидше продовжити боронити країну від ворога!

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024