У Медзакупівлях спростували міф про придбання неякісних ліків

22 Червня 2023, 15:00
У Медзакупівлях спростували міф про закупівлю неякісних ліків 479
У Медзакупівлях спростували міф про закупівлю неякісних ліків

Доволі часто українцям доводиться чути, що держава закуповує для лікування пацієнті неякісні ліки.

Насправді, як пишуть у Медичних закупівлях України, усі ліки, що Медзакупівлі України відвантажують в лікарні, проходять дуже ретельну перевірку.

Ще на етапі оголошення закупівлі у Медзакупівлях грунтовно аналізують ринок та формують такі медико-технічні вимоги (критерії до товару, що має бути закуплений), аби допустити до участі в процедурі тільки перевірених та доброчесних постачальників.

Після поставки на центральний склад, ліки проходять перевірку, що складається з кількох етапів.

Зокрема, спочатку там перевіряють документи, аби впевнитися, що ліки приїхали з дотриманням температурного режиму, якщо він передбачений. Далі відбувається огляд кожного пакування, флакону та перерахунок їхньої кількості.

Для деяких препаратів, за потреби, здійснюється лабораторний контроль: невелика кількість партії відправляється в лабораторії на аналіз для підтвердження якості. Ця процедура передбачена для тих препаратів, що приїхали з країн без суворої регуляторної політики.

Тільки після позитивного результату на кожному з етапів перевірки, МЗУ відвантажують ліки в лікарні, де пацієнти отримують їх безоплатно.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024