Для трьох лікарень придбали сучасне обладнання для трансплантології від провідних світових виробників

13 Червня 2023, 13:13
Трансплантація органів 292
Трансплантація органів

Для українських лікарів Медичні закупівлі України придбали сучасне високотехнологічне обладнання для трансплантології від провідних світових виробників.

Про це йдеться на сторінці Медичних закупівель у фейсбуці

«А отже, ще більше життів буде врятовано! Сподіваємося, що вже у цьому році на повну потужність запрацюють міжрегіональні лабораторії імуногенетики, які забезпечать лабораторний супровід трансплантації, що є невід'ємною складовою підвищення ефективності та безпечності цього виду медичної допомоги», – розповідає генеральний директор Український центр трансплант-координації (УЦТК) Дмитро Коваль.

Команда МЗУ закупила та поставила новітнє обладнання для трьох лабораторій – у Києві, Львові та Миколаєві. Зокрема, національна дитяча спеціалізована лікарня НДСЛ Охматдит, Перше медичне об'єднання Львова та Миколаївська обласна клінічна лікарня КНП «МОКЛ» МОР отримали секвенатор наступного покоління, мікроскопи з камерами, систему мультиплексного аналізу тощо.
Це високотехнологічне обладнання дозволить якісніше визначати сумісність між донором та реципієнтом, що є ключовою запорукою ефективної трансплантації. Таким чином мінімізується ризик відторгнення пересадженого органу.

Закупівля відбулася із значною економією коштів платників податків, а саме в понад 1,7 разів (96,8 млн грн проти доведеної вартості 168,2 млн грн) завдяки конкурентним медико-технічним вимогам МЗУ, що дозволили забезпечити участь у торгах ширшому колу постачальників.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024