На Волині побільшало хворих на грип та ГРВІ

02 Травня 2023, 10:56
Грип та ГРВІ 884
Грип та ГРВІ

У Волинській області за минулий тиждень з 24 по 30 квітня на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіли 4603 особи.

В порівнянні з минулим тижнем спостерігається ріст на 14 %. Серед захворілих 63,2% становлять діти до 17 років, повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб. 

Інтенсивний показник захворюваності за даний період становить 450,9  на 100 тисяч населення, що на 18,2% нижче епідемічного порогу розрахованого для області, та вказує на неепідемічний рівень активності.

Всього з початку епідсезону 2022-2023 років ГРВІ та грипом перехворіли уже понад 131 тисяча волинян —  це 13 % населення області. Понад 2% від загальної кількості захворілих госпіталізували, переважно це дорослі. 

Всього з початку епідсезону на Волині вакцинували – понад 2700 людей, із них групи ризику становлять 70%.

В області, крім коронавірусної інфекції, циркулює вірус грипу А (АН3), не субтипованого та вірус грипу В, парагрипу, аденовіруси, RS-віруси, риновіруси,  метапневмовіруси.

У Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб також нагадують, чим відрізняються симптоми грипу та ГРВІ:

Різниця між грипом та ГРВІ (гострою респіраторною вірусною інфекцією) насамперед, полягає у тому, що збудниками грипу є різні штами вірусу (варіанти одного виду вірусу, що відрізняються за рядом властивостей), а збудниками ГРВІ є понад 200 вірусів, які часто не пов’язані генетично та належать до різних груп захворювань.

ГРІ – гостра респіраторна інфекція – найширше поняття, що включає респіраторні інфекції, спровоковані як вірусами (ГРВІ — переважна більшість випадків), так і бактеріями (бактеріальні ГРІ — виникають значно рідше).

Основна різниця у симптомах грипу і ГРВІ полягає у тому, що грип розпочинається раптово і гостро, а впродовж періоду хвороби різко виражені ломота в тілі, озноб, головний біль і біль у м’язах, а ГРВІ — зазвичай починається поступово і супроводжується відчуттям «розбитості» та загального нездужання.

Читайте також: Коронавірус на Волині: 280 хворих та два летальні випадки

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024