Дев'ять областей отримають понад 100 нових карет швидкої допомоги

01 Травня 2023, 18:08
Дев'ять областей отримають понад 100 нових карет швидкої допомоги 686
Дев'ять областей отримають понад 100 нових карет швидкої допомоги

Понад 100 нових карет швидкої незабаром відправляться у різні куточки України рятувати життя пацієнтів.

У п'ятницю, 28 квітня, фахівці Медичних закупівель України прийняли 102 автомобілі, з яких 36 типу В та 66 типу С, йдеться на сторінці установи у фейсбуці

Найближчими днями вони будуть відправлені в центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях.
«Системно, крок за кроком ми продовжуємо забезпечувати заклади охорони здоров’я не лише необхідними ліками, а й дороговартісним обладнанням та спеціалізованим транспортом, щоб надавати необхідну медичну допомогу тим, хто її потребує. Сьогоднішня подія – чергове наближення нашої перемоги на медичному фронті. Дякуємо військовим, волонтерам, лікарям та кожному, хто вносить свій вклад у спільну перемогу», – підкреслив начальник відділу логістики МЗУ Олег Клоц.
Своєю чергою, завідувач підстанції екстреної медичної допомоги у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Фогт, який також був присутній під час прийняття авто швидкої допомоги повідомив, що на Львівщину поїде чотири карети швидкої допомоги класу С.

«Машини обладнані всією необхідною апаратурою та дуже знадобляться нам для перевезення та евакуації хворих, в тому числі поранених військових та цивільних. У нас вже є машини такої категорії, вони себе добре зарекомендували, апаратура працює бездоганно. Всі старі швидкі ми відправили на фронт», – додав Олег Фогт.

Придбані швидкі обладнані всім необхідним для евакуації та порятунку людей, а саме: засобами забезпечення дихальної підтримки, приладами для інфузії, засобами моніторингу життєво важливих параметрів та засобами для реанімаційних заходів, зокрема, монітором тиску крові, пульсоксиметром, глюкометром, дефібрилятором, небулайзером, капнографом, електрокардіографом тощо.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024