У Програмі медичних гарантій запроваджується новий пакет послуг

22 Квітня 2023, 09:12
У Програмі медичних гарантій запроваджується новий пакет послуг 1595
У Програмі медичних гарантій запроваджується новий пакет послуг

Щоб посилити спроможність військово-лікарських комісій у Програмі медичних гарантій запроваджується новий пакет, який дозволить залучити до роботи комісій цивільні медзаклади. 

Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів України, повідомляє Нацслужба здоров'я. 

Ознайомитися з постановою можна за посиланням: https://cutt.ly/276trxY.

Пакет передбачає проведення медичних оглядів мультидисциплінарними командами лікарів військово-лікарських комісій (ВЛК), що утворюються при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Позаштатні ВЛК при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки функціонуватимуть на базі цивільних медзакладів. Їх кількість та перелік з урахуванням поточного навантаження визначатимуть керівники обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Національна служба здоров'я України укладатиме договори з цими закладами та забезпечуватиме оплату наданих послуг – 883 гривні за один комплексний медичний огляд.

В межах пакета «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки» надаватимуть такі послуги:

  •  проведення лабораторних та інструментальних досліджень;

  •  оцінка придатності особи до військової служби, призначення у разі потреби необхідних консультувань та обстежень для встановлення, уточнення або спростування діагнозу;

  •  направлення особи за наявності показань в інші медичні заклади для проведення необхідних консультувань та обстежень, а також для надання спеціалізованої медичної допомоги у разі потреби;

  •  оформлення проєктів довідок та формування медичних висновків щодо стану здоров’я особи.

Оголошення на новий пакет НСЗУ відкриє після погодження специфікацій МОЗ України.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024