У Рівному агітували за здоров'я в сервісному центрі МВС

08 Квітня 2023, 11:12
У Рівному агітували за здоров'я в сервісному центрі МВС 398
У Рівному агітували за здоров'я в сервісному центрі МВС
У Рівному провели акцію до Всесвітнього дня здоров’я для всіх охочих на базі Територіального сервісного центру МВС Рівненської області.
 
Протягом акції наші фахівці для всіх охочих надавали консультації щодо ведення здорового способу життя,виміряли артеріальний тиск, сатурацію насиченим киснем крові, тест на ВІЛ, Сифіліс та Гепатит С, В. За бажанням люди могли вакцинуватися від COVID-19. Протягом дня транслювались відеоролики на центральному екрані про здоров’я. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Рівненського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики.
 
Упродовж акції протестували 65 людей, виявили 1 позитивний результат на Сифіліс та 1 на вірусний гепатит C, тест на цукор крові зробили 41 людині. 
 
Людей проінформували щодо позитивного результату та рекомендували пройти дообстеження. Усі отримували консультацію сімейного лікаря, за потреби – консультацію психолога, повідомила директорка Рівненський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики Людмила Рибчук.
 
Акцію підтримали:
- Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін, який розповів про важливість турботи про здоров’я.
- Директор Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсяник акцентував на збереженні здоров’я та важливості профілактики щодо неінфекційних захворювань.
- Валерій Белець, начальник РСЦ ГСЦ МВС в Рівненський області, зазначив актуальність проведення даної акції в територіальному сервісному центрі МВС №5641, оскільки даний заклад має міжрегіональний статус та за день обслуговує близько 300 – 400 осіб.
 
Тому головна мета заходу – звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань.
 
«Рівень недовиявлення хвороби може мати загрозливі результати у майбутньому. Ми закликаємо всіх українців бути пильними до свого здоров'я й регулярно проходити обстеження», – йдеться у повідомленні. 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024