В одному з ліцеїв Луцького району стався спалах COVID-19

14 Березня 2023, 15:43
В одному з ліцеїв Луцького району стався спалах COVID-19 1334
В одному з ліцеїв Луцького району стався спалах COVID-19

На Волині збільшується захворюваність на коронавірус, щодня медики реєструють до сотні нових хворих.

Серед дітей захворюваність збільшилася вдвічі, повідомляють у Волинському обласному цент рі контролю та профілактики хвороб. 

Так, фахівці Маневицького відділення ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» провели епідеміологічне розслідування групового захворювання на  Covid-19 в одному з ліцеїв Луцького району.   

Щоб зупинити поширення коронавірусної інфекції, в колективі оперативно провели ряд протиепідемічних заходів спільно з  медичною службою місцевого ЦПМСД (центру первинної медичної допомоги). Надані  рекомендації по локалізації вогнища директору школи були враховані. 

В ліцеї  провели огляд дітей, усіх контактних обстежили лабораторно методом ПЛР, навчання перевели на дистанційне. Зокрема, серед 80 обстежених контактних — 25 позитивних. Заходи з ліквідації спалаху тривають.

Нагадуємо! Вакцинальна кампанія проти COVID-19 триває. Область забезпечена в достатній кількості вакцинами КОРОНОВАК, КОМІРНАТІ (Пфайзер), ЯНССЕН (Джонсон) — вакцинація проти COVID-19 доступна кожному! 

Також наявна вакцина від Comirnaty від Pfizer-BioNTech для дітей віком від 5 до 11 років. Надважливо зробити щеплення дітям з хронічними хворобами, адже саме вони мають вищий ризик тяжкого перебігу хвороби. В області цією вакциною вже щеплено 202 дитини від 5 до 11 років.

Адреси та контакти найближчого центру або пункту вакцинації від COVID-19 можна знайти тут: https://vaccination.covid19.gov.ua/list або зателефонувати сімейному лікареві, педіатру чи в найближчу поліклініку.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024