На Рівненщині готуються протидіяти спалаху інфекційних захворювань

12 Березня 2023, 15:54
На Рівненщині готуються протидіяти спалаху інфекційних захворювань 1255
На Рівненщині готуються протидіяти спалаху інфекційних захворювань

Рівненщина готується протидіяти можливим надзвичайним ситуаціям.

Недопущення спалаху кору, запобігання масовим пожежам та забезпечення населення водними ресурсами.
Ці питання розглянули під час Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України ― Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, йдеться на сайті Рівненської ОВА. 

До засідання долучилися перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, члени обласної комісії ТЕБ і НС.

Як повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, охоплення щепленнями від кору суттєво знизилися, а особливо під час війни. А нещодавно МОЗ підтвердило два випадки кору в країні. Тому, щоб запобігти спалах хвороби, кожна область має розробити свій регіональний план дій.

За словами першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна, станом на 1 березня цього року в Рівненській області вакцинація проти кору, паротиту та краснухи дітям у віці до року виконана на 95% від плану, ревакцинація – на 68,2%. У разі потреби, медична система області готова до своєчасного діагностування хвороби та ізоляції пацієнтів.

Читайте також: У МОЗ готуються до спалаху кору в Україні

Серед важливих питань, які розглянули на засіданні – забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами у разі настання маловоддя. Комісією доручено забезпечити дотримання режимів роботи штучних водних об’єктів та водогосподарських систем, моніторинг вод у місцях питних водозаборів.
Розглянули також питання щодо матеріальних резервів для запобігання наслідків надзвичайних ситуацій.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024