В Україні хочуть спростити проходження військовими військово-лікарських комісій

27 Лютого 2023, 10:00
В Україні хочуть спростити проходження військовими військово-лікарських комісій 2550
В Україні хочуть спростити проходження військовими військово-лікарських комісій

Кабінет міністрів працює над автоматизацією та діджиталізацією всіх процесів у рамках проходження бійцями військово-лікарських комісій.

«Довідки мають «ходити» за військовими, а не навпаки. Працюємо над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій», — заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо оптимізації процесів походження військово-лікарської експертизи, йдеться на сайті Кабміну.

Під час наради експертна група спільно з Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством цифрової трансформації та Міністерством у справах ветеранів представила свої напрацювання для розв’язання проблем у цій сфері. Основна мета — автоматизація та діджиталізація всіх процесів.

«Військові мають отримати належний та швидкий сервіс з відповідним рівнем обслуговування та поваги», — наголосив очільник уряду.

Окремо учасники наради приділили увагу отриманню довідки про обставини поранення з військової частини. Шмигаль дав завдання відповідальним міністерствам напрацювати зміни, які зроблять цю послугу в цифровому форматі. Також прем’єр-міністр доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого «військового ЦНАПу».

Шмигаль підкреслив, що процес проходження комісій повинен стати людиноорієнтованим. Це стосується не лише військово-лікарських, а й медико-соціальних експертних комісій.

На нараді були присутні міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, заступниця керівника Офісу президента Юлія Соколовська, командувачка Медичних сил Збройних сил України Тетяна Остащенко, представники міністерств цифрової трансформації, оборони, внутрішніх справ, народні депутати.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024