У реєстрі Ковельського МТМО перебуває 50 людей, які потребують трансплантації органів

15 Січня 2023, 14:10
У реєстрі Ковельського МТМО перебуває 50 людей, які потребують трансплантації органі 1030
У реєстрі Ковельського МТМО перебуває 50 людей, які потребують трансплантації органі

У Ковельському МТМО діє Координаційний центр трансплантації анатомічних матеріалів. Його очолює лікарка-кардіологиня Ольга Танська, яка разом з лікарем-нефрологом Андрієм Мельником є трансплант-координаторами Ковельського медичного об’єднання.

Чим займаються трансплант-координатори – роз'яснюють на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Серед основних завдань трансплант-координаторів – наповнювати базу Єдиної державної інформаційної системи трансплантації (ЄДІСТ) даними про пацієнтів, які потребують пересадки органів, і про потенційних донорів. Також вони формують лист очікування, є відповідальними за весь донорський етап: від отримання інформації про донора та згоди на донорство, до передачі органу для пересадки.

Окрім того, їхнє завдання – забезпечувати медичний супровід реципієнтів до та після трансплантації.

Наразі у листі очікуванні Ковельського МТМО перебуває понад 50 хворих, які потребують пересадки органів. Усі вони чекають на свій шанс на життя.

Більшість людей, які потребують трансплантації, мають не вроджені, а набуті патології. Тому навіть здорова і міцна людина упродовж життя може потребувати пересадки органів. Тож, не бійтесь стати донором після смерті, бійтесь стати реципієнтом і не мати шансу на життя.

Детальну інформацію з питань трансплантації, донорства, листа очікування на трансплантацію органів, можна отримати у трансплант-координаторів Ковельського МТМО за наступними номерами телефонів:

  • 050 258 87 09

  • 097 724 00 42

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024