Які продукти небезпечно вживати людям після 40: список

01 Січня 2023, 11:53
Які продукти небезпечно вживати людям після 40: список 2849
Які продукти небезпечно вживати людям після 40: список

З віком темпи метаболізму, себто конвертації спожитих калорій в життєву енергію, знижуються.

Це пов'язано з низкою факторів: зменшенням м'язової маси, гормональними змінами та зниженням рівня фізичної активності, пише 24 Канал.

Перетравлювати шкідливу їжу організму також стає все складніше, тож з часом ви можете зіткнутись зі збільшенням ваги. Виключення цих продуктів не лише зупинить шкідливий для фігури та здоров'я процес, а й може покращити процес травлення і метаболізму.

Які продукти не варто їсти після 40

Швидкі сніданки

Шкода сніданків швидкого запарювання доведена вже давно. Солодкі пластівці мають на собі клеймо обробленої їжі, яка фатально впливає на здоров'я, фігуру та темпи метаболізму. Куди краще знайти додаткові 10 – 15 хвилин для приготування здорового сніданку.

Пластівці багаті на цукор, натрій і рафіновані вуглеводи. Ці продукти, якщо їх їсти у великих кількостях і постійно, можуть призвести до ожиріння, високого кров'яного тиску, діабету та серцевих захворювань. Інгредієнти з високим ступенем обробки та очищення зазвичай дають вам заряд енергії, оскільки вони можуть засвоюватися дуже швидко. Тоді це спричиняє падіння рівня цукру в крові та може уповільнити ваш метаболізм, – попереджає експерт з харчування Джессі Федер.

Фастфуд

Фастфуд не вимагає багато зусиль, проте у цьому ви падку ви платите не лише грошима, але й власним здоров'ям. Цікавить вартість? Всі страви швидкого приготування містять величезну дозу жиру, натрію та шкідливих олій. Вони стануть гарантом збільшення ваги, ожиріння та серцево-судинних захворювань. Додаткову шкоду дозволять отримати надоброблені продукти, які швидко перетравлюються і дуже довго розщеплюються в процесі метаболізму.

Значна кількість трансжирів та насичених жирів впливає на показники холестерину та підвищує ризики розвитку серцевих захворювань. Звісно, один улюблений бургер вас не вб'є, але регулярне вживання такої їжі добряче нашкодить.

Напівфабрикати

У цьому випадку вашими ворогами стануть щільна жорстка обробка, яка продовжує термін придатності готових продуктів, концентрація жирів та солі. Всі ці "доповнення" роблять їжу смачнішою, проте сповільнюють метаболізм. Наслідки такого процесу вам відомі: збільшення ваги, ожиріння, високий тиск і хворе серце.

Проблема обробленої їжі полягає ще й у тому, що вона не містить в собі жодних поживних речовин: вони втрачаються під час виробництва, тож в організм надходять лише порожні калорії, які вміло освоюються на животі та стегнах.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024