Народжуватимуть в теплі: у пологовому будинку Рівного почали опалювальний сезон

06 Жовтня 2022, 10:49
У пологовому будинку Рівного почали опалювальний сезон 402
У пологовому будинку Рівного почали опалювальний сезон

У Рівненський пологовий будинок від 3 жовтня подали тепло.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк. 

Іще минулого тижня через погоду у приміщенні пологового було досить прохолодно, тож вагітні, породіллі та персонал закладу вимушені були зігріватися додатковими методами. 

«Проте здоров’я новонароджених та їх мам важливіше. Тож на прохання керівництва пологового будинку тут розпочали опалювальний сезон завчасно, аби і працівники і їх дорослі й зовсім юні пацієнти почувалися максимально комфортно!», – написав Третяк.

Як розповіла Суспільному 4 жовтня очільниця пологового Світлана Муравська, запуск опалення пройшов без ексцесів, систему перевірили перед стартом сезону.

«Акушерство - це дуже специфічна робота в плані температурного режиму. При пологах у термін температура у пологовій залі має бути +25, а при передчасних пологах – до +28. Післяпологові палати мають мати температура від +25 до +22 градусів», – розповіла головлікарка.

Світлана Муравська уточнила, що до подачі тепла у закладі використовували електрообігрівачі.

«Так, ми дозволяли своїм пацієнтам використовувати обігрівачі. Крім того, ми збільшили кількість ламп променевого тепла, це наше специфічне обладнання, при якому оглядають діток. Якщо вони використовуються тільки при певних маніпуляціях, то коли не було обігріву, то вони практично всі працювали у палатах», – зазначила очільниця закладу.

Вона також додала, що станом на початок жовтня заклад щодо кількості пологів «практично повернувся на режим довоєнного часу».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024