За два тижні на Волині виявили втричі більше хворих на коронавірус, ніж торік

26 Серпня 2022, 10:23
За два тижні на Волині виявили втричі більше хворих на коронавірус,  ніж торік 756
За два тижні на Волині виявили втричі більше хворих на коронавірус, ніж торік

Протягом останніх двох тижнів зареєстровано втричі більше хворих на коронавірусну хворобу  ніж торік (290 випадків проти 90).

Про це на брифінгу, який відбувся у Волинській ОДА, розповіла головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Наталія Янко почала з того, що нагадала — COVID-19  нікуди не зник.

Протягом останніх двох тижнів зареєстровано втричі більше хворих на коронавірусну хворобу  ніж торік (290 випадків проти 90). Щоденно реєструється понад 50 випадків, а  на початку липня — до 10. Найбільша захворюваність (до 70%) спостерігається в Луцькому районі та місті Луцьку. Почастішали випадки з важким перебігом хвороби. Госпіталізації потребував кожен четвертий хворий (25%) Заповненість ліжок сьогодні в області складає 11%. В серпні зареєстровано п'яти летальних випадків проти одного у липні.

Всього в області  захворіло з початку пандемії близько 143 тисяч осіб, з них понад 12 тисяч дітей. Померло – 2455 осіб.

Вона також підкреслила, що зменшення захворюваності було прогнозоване – цьому сприяли колективна імунізація та настання тепла.

Нещодавно, вірусологи Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ виявили  новий різновид вірусу Омікрон, що спричинив ріст захворюваності в Європі. В ході епідрозслідування встановлено, що хвора, у котрої виявлено новий різновид Омікрону, прибула  в Україну з Італії (мешканка Луцького району). Новий Омікрон менш агресивний, проте більш заразний за попередній.

Наталія Янко наголосила, що найбільш ефективний спосіб захистити себе – це вакцинація.        На сьогодні жодних підстав для припинення вакцинації проти COVID-19 у відносно безпечних регіонах, до якої відноситься наша область,  немає.

Також головна державна санітарна лікарка акцентувала увагу глядачів онлайн-брифінгу, що на Волині функціонує 88 пунктів щеплення, 26 мобільних бригад та 5 центрів  вакцинації населення. Область забезпечена в достатній кількості вакцинами КОРОНОВАК, ЯНССЕН (Джонсон). Очікуємо на вакцину  КОМІРНАТІ (Файзер). 

В серпні кількість охочих отримати щеплення збільшилася (за останній тиждень вакциновано понад  2 тисячі осіб, на початку липня вакцинувалося до 1 тисячі щотижнево).

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024