Чи загрожують волинянам спалахи холери через війну

09 Червня 2022, 12:40
Холера 700
Холера

Окрім інфекцій, які традиційно реєструються на території Волинської області, існує ризик завозу холери  з південних областей, де ця хвороба  є ендемічною.

Про це на онлайн-брифінгу, який відбувся 8 червня в приміщенні Волинської обласної військової адміністрації, повідомила заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Єнжиєвська.

«У нас є чітка системи епідеміологічного нагляду і моніторингу за холерою. Кожен випадок діареї з тяжким перебігом підлягає окремому лабораторному дослідженню. Такі дослідження розпочинаються щороку з 1 травня і закінчуються наприкінці літа, коли минає епідемічний сезон цієї хвороби», – зазначила Ірина Єнжиєвська.

Наразі випадків, де б можна було запідозрити холеру, на сьогодні в області не було.

Окрім того, працівниками установи з поверхневих водойм, місць рекреації, річок, водозабору збираються зразки для забезпечення епідеміологічного нагляду. Також досліджується питна вода. За час моніторингу не було зафіксовано випадків навіть із підозрою на холеру.

За її словами, в області є план готовності на випадок реєстрації хвороб, що мають міжнародне значення. Завдяки такій системі епідеміологічного нагляду навіть один випадок холери буде доволі швидко діагностований, і запуститься система реагування, яка дозволить його локалізувати.

Доповідачка також закликала дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, та забезпечити закладам охорони здоров’я готовність до реагування на спалахи COVID-19 в умовах воєнного стану.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024