Кулі та уламки зброї з тіл поранених стануть доказом в судах проти росії, - Ляшко

11 Квітня 2022, 12:24
У Чернігові окупати обстріляли дві лікарні 542
У Чернігові окупати обстріляли дві лікарні

Частина куль та інородних тіл, які вилучені з поранених стануть доказом в судах щодо злочинів російських окупантів в Україні. Зокрема, про використання в Україні заборонених касетних бомб.

Про це в Facebook повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко після візиту в Чернігів.

«Описати побачене просто бракує слів. Ні, не бракує. Їх просто не хочеться говорити в голос, бо вони нецензурні. Добираючись до лікарні бачиш зруйновані … хотів написати будинки, але це не так. Це зруйновані долі», – зазначає Ляшко.

За його словами, дві лікарні з прямими влученнями російських ракет та снарядів – вони відновленню не підлягають, а частина лікарень пошкоджена та потребує експертизи на оцінку можливості їхньої подальшої експлуатації.

Ляшко зазначає, що лікарі, медичні сестри, санітари працюють у тяжких умовах. За його словами, медики розповідають, що «бували моменти, коли в одну лікарню привозили 56 поранених в годину, і всіх, після оцінки стану та медичного сортування, оперували».

«Демонстрація дістаних із поранених куль та інородних тіл. Частина точно буде доказом в судах про злочини проти людства та порушення конвенцій в частині використання окупантами заборонених касетних бомб», - наголосив Ляшко.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024