Як хворим з ВІЛ/СНІД отримати антиретровірусну терапію за кордоном

08 Березня 2022, 14:46
ВІЛ/СНІД 906
ВІЛ/СНІД

З метою отримання антиретровірусної терапії та іншої медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ, які опинилися за кордоном через військову агресію РФ, співтовариство лікарів, які залучені до надання медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ, ECEE (Euroguidelines in Central and Eastern Europe) Network Group запровадили ініціативу «АРТ українцям за кордоном». 

Дана активність ініційована Президентом ECEE професором Юстиною Ковальською й професором Анджеєм Горбанем та відбувається при координації Центру громадського здоров’я МОЗ України (ЦГЗ) та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України (ІЕІХ), повідомляють у Центрі громадського здоров'я. 

 Актуальний перелік країн та клінік, в яких можна отримати АРТ, ви можете знайти за посиланням: https://www.eceenetwork.com/patients 

Для того, щоб отримати антиретровірусну терапію та медичну допомогу, достатньо звернутися за вказаними вище адресами. 

Шановні пацієнти, важливо, що відсутність медичної документації не стане перешкодою в отриманні вами допомоги щодо ВІЛ-інфекції. 

За можливості бажано (але не обов’язково) мати інформацію щодо вашої історії лікування ВІЛ-інфекції. Якщо з тих чи інших причин це не є можливим, за вашою згодою лікарі вказаних клінік зв’яжуться з представниками ЦГЗ та ІЕІХ та отримають необхідну інформацією, щоб надати вам максимально якісну допомогу. 

У Центрі громадського здоров'я звертають увагу на те, що немає жодної необхідності самостійно попередньо узгоджувати можливість звернення у вище вказані клініки, оскільки інформація є достовірною та систематично оновлюється координаторами даної ініціативи. 

 Контакти для координації: Лариса Гетьман, [email protected] +38 0677867407 

Сергій Антоняк, [email protected]

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024