У Маневичах зареєстрували новий випадок сказу

27 Січня 2022, 17:02
У Маневичах зареєстрували новий випадок сказу у тварини/Фото ілюстративне 688
У Маневичах зареєстрували новий випадок сказу у тварини/Фото ілюстративне

В Маневичах підтвердили випадок захворювання на сказ домашнього кота.

Про це повідомили у Маневицькій селищній раді.

Тварину вчасно не вакцинували й вона була не захищена від цієї хвороби.

Довідково: Сказ – дуже небезпечне вірусне захворювання, як для тварин, так і людей. Собаки та коти, що утримуються приватними господарями, притулками та будь-якими об’єктами господарювання різних форм власності, незалежно від породи починаючи з тримісячного віку, в обов’язковому порядку мають проходити вакцинацію проти сказу у закладах ветеринарної медицини. Ревакцинацію проводять щорічно.

Читайте також: У Маневицькій громаді продовжили карантин через ще один випадок сказу

«Продавати, купувати та вивозити собак, котів в інші міста, райони й області дозволяють лише з благополучної місцевості при наявності ветеринарного документа (довідки, свідоцтва, паспорта) з відміткою в ньому про щеплення проти сказу. Про кожний випадок укусу сільськогосподарських і домашніх тварин дикими тваринами, безпритульними собаками або котами, а також при підозрі захворювання тварин на сказ, власник повинен негайно повідомити установу державної ветеринарної медицини та ізолювати таких тварин», – ідеться в повідомленні.

Тому, аби не заразитися, необхідно дотримуватись правил особистої безпеки й гігієни: не контактувати з бродячими тваринами, остерігатись їх, якщо вони агресивні.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024