У громаді Вараського району запрацювала консультативна служба допомоги потерпілим від насилля

18 Січня 2022, 12:39
Консультація потерпілих від насилля 518
Консультація потерпілих від насилля

У 2021 році Зарічненська селищна територіальна громада отримала субвенцію з державного бюджету на створення консультативної служби для соціально-психологічної допомоги потерпілим від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі.

Як повідомляє журналістка Район.Вараш 14 січня 2022 року ця служба офіційно запрацювала.

Нагадаємо, що Зарічненська територіальна громада стала однією із п'яти в області, що отримала кошти на створення служби підтримки потерпілим від насильства, та однією з чотирьох, які отримали кошти на створення консультативної служби для надання разових чи періодичних консультацій потерпілим особам чи їхнім законним представникам щодо прав і послуг, якими може скористуватись потерпіла особа. Адже Вараській громаді передбачили майже пів мільйона гривень субвенції на облаштування повноцінного денного центру соціально-психологічної допомоги з можливістю приймати потерпілих від насильства на термін до десяти діб.

Загалом же на участь у цій програмі претендували 12 громад області.

На запуск консультативної служби Зарічненська громада отримала 184 тисячі гривень – найбільше серед чотирьох громад (Радивилівської, Соснівської та Острозької).

Ці гроші громада спрямувала на укомплектування приміщення.

Діє служба за адресою Лесі Українки 9А у центрі надання соцпослуг. Консультуватиме потерпілих від насилля психологиня Юлія.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024