Кому рекомендують третю дозу вакцини проти коронавірусу

14 Грудня 2021, 16:58
Кому рекомендують третю дозу вакцини проти коронавірусу 950
Кому рекомендують третю дозу вакцини проти коронавірусу

Міністр охорони здоров’я  Віктор Ляшко підписав наказ щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики.

Відповідно до наказу, отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше рекомендується: людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та особам із низкою інших імунодефіцитних станів. Про це повідомляють на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

«Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання для неї у зв’язку  з важкими захворюваннями, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист. Після введення додаткової дози, ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Повний перелік станів та показань для отримання додаткової дози антиковідної вакцини можна знайти в рекомендаціях НТГЕІ.

Детальніше ознайомитись з наказом можна за посиланням.

Читайте також:  На Волині зросла кількість захворюваності на коронавірус серед дітей

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024