Які переваги отримує пацієнт від електронного медичного запису

08 Грудня 2020, 17:36
1285

Електронний медичний запис – це електронний документ, який містить медичну інформацію про пацієнта і його стан, а також про надання медичної допомоги та її результати.

Про це повідомляють на сторінці НСЗУ в мережі.

Електронні медзаписи зберігаються в одному місці – в електронній системі охорони здоров’я.

Які переваги від цього пацієнту?

Уся його медична інформація щодо хронічних, інфекційних та неінфекційних хвороб, зроблених консультацій, обстежень, перенесених операцій, проведеної діагностики зберігається в єдиному місці та не може бути втрачена. І при потребі лікар швидко отримає необхідні дані. Це може врятувати людині життя. Адже усі лікарі, які є в системі, мають доступ до patients summary - зведеної важливої медичної інформації. Там міститься базова інформація про пацієнта, яка знадобитися медикам у невідкладних випадках.

Рівень доступу до медичних даних пацієнта значно посилено. Кожен медичний працівник має доступ лише до patients summary. І не має доступу в цілому до всіх електронних записів пацієнта, як то буває з паперовими картками. Виключно всю інформацію про пацієнта бачить лише сімейний лікар, якому пацієнт подав декларацію. Лікуючий лікар бачить тільки створені ним е-медзаписи, patients summary, а також ті медзаписи, доступ до яких надано самим пацієнтом.

Електронні медичні записи достовірніші за паперові, адже в них не можна нічого змінити - додати чи видалити - заднім числом. Навіть якщо лікар позначив медзапис як такий що введено помилково - такий запис зберігатиметься безстроково.

Не потрібно більше ламати голову над незрозумілим почерком медичного працівника. Лікар може роздрукувати пацієнтові необхідну інформацію, а саме - консультаційний висновок. Він міститиме причину звернення, діагноз, призначення лікування або направлення на додаткове обстеження.

З електронних медзаписів складається електронна медична карта пацієнта. В наступному році пацієнти зможуть бачити власну е-медкарту. І при потребі - вона буде завжди під рукою.

Читайте також: Понад 192 тисячі українців безоплатно пройшли ранню діагностику щодо розвитку раку

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024