Рівне: відділення дитячої онкогематології може отримати 10 мільйонів гривень на капітальний ремонт

04 Листопада 2020, 12:46
1764

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль підписав звернення до Мінрегіону про реконструкцію онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні, тож медзаклад матиме шанс отримати 10 мільйонів гривень на капітальний ремонт і оновити відділення.

Завдяки грантовим коштам у лікарні планують облаштувати кожному хворому окрему палату. У вівторок, 3 листопада, до 17:00 був останній день подачі заявки на участь у грантовому конкурсі, в рамках якого переможці отримують гроші від Європейського Союзу, повідомляє «Суспільне».

Нагальна потреба у додаткових місцях триває близько п'яти років, розповідає керівниця благодійного фонду «Скарбниця Надії» Мар'яна Рева і додає, що у відділенні потрібно робити одномісні палати.

«Одна дитина, вибачте за подробиці, може блювати, а інша – спати. Або іншій болить вночі, вона кричить, а та вночі встала, хоче їсти. Одна дитина капає хімію, а інша температурить. І та, яка температурить, в неї може бути будь-яка інфекція, вона може заражати ту, яка зараз капає хімію», – каже Мар'яна Рева.

Зараз в онкогематології перебувають 14 пацієнтів, усього ж проходять лікування понад три сотні. Тож у обласній лікарні за підтримки двох благодійних фондів створили проєкт реконструкції ЛОР-відділення під онкогематологічний центр.

Конкурс проводить Міністерство регіонального розвитку, а гроші надходять від Європейського Союзу. Виступити заявником на участь може облдержадміністрація. Менеджмент медзакладу в ОДА усі документи надіслав 27 жовтня і чекав на реакцію.

Читайте також: На Рівненщині в опорних лікарнях 12 відділень заповнені повністю

«Кошторисна вартість близько 10 мільйонів. На сьогодні 10 мільйонів вільних коштів у лікарні немає. Ми можемо тільки підготувати і просити, щоб вони виступили ініціатором», – каже заступник головного лікаря обласної дитлікарні Анатолій Кирилюк.

Голова облдержадміністрації Віталій Коваль підписав заявку, сам проєкт завантажили на конкурс на сайт Міністерства. Поки йдеться про співфінансування області у розмірі 10% від усієї вартості проєкту, тобто це трохи більше мільйона гривень.

«Підписантом є особисто голова ОДА, який сьогодні перший день вийшов з відпустки і саме сьогоднішнім днем і підписав. З нашого боку ніяких затримок немає», – коментує заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко.

Яку саме суму затвердять в результаті заступник поки не знає:

«Мінрегіон може сказати: «Ну давайте 8 мільйонів». Ми маємо дочекатися рішення Мінрегіону і тоді сказати. яке буде наше співфінансування».

Коли ж прийде відповідь, чи матиме обласна дитяча лікарня кошти на капітальний ремонт відділення, за словами Ігоря Тимошенка, наразі невідомо.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024