Медзаклади отримають додаткове фінансування від Нацслужби здоров'я

02 Листопада 2020, 17:17
1261

Додаткове фінансування спеціалізовані медзаклади отримали для підвищення зарплат лікарям та медичним працівникам.

Про це інформують на сторінці НСЗУ в мережі.

Також додаткові гроші виділили для медзакладів, які отримали менше коштів у 2020 році за Програмою медичних гарантій, ніж у минулому.

Уряд ухвалив рішення з вересня підвищити зарплати для лікарів та медичних працівників, які працюють у закладах, що надають спеціалізовану, високоспеціалізовану, паліативну та екстрену допомогу. Щоб отримати гроші, закладам потрібно було укласти договір з НСЗУ за спеціальним пакетом перехідного фінансування.

Загалом на підвищення зарплат у вересні й жовтні НСЗУ виплатила більше ніж 2,5 мільярда гривень. Гроші отримали 1596 медзакладів спеціалізованої допомоги.

Найбільше виплатили таким закладам:

  • Лікарні Києва – понад 216 мільйонів гривень;
  • Лікарні Дніпропетровської області отримали для підвищення зарплати – понад 209 мільйонів гривень;
  • Медзаклади Харківської області - 171 мільйонів гривень.

Виплати на підвищення зарплат за цим договором медзаклади отримуватимуть до кінця року.

Також додаткове фінансування з липня за рішенням уряду НСЗУ виплатила медзакладам, які у 2020 році за Програмою медичних гарантій отримали менше грошей, аніж було їхнє фінансування у 2019 за старим механізмом медичної субвенції.

На цей пакет дофінансування договір уклали 473 закладів. За цим напрямом НСЗУ виплатила за липень – вересень понад 634 мільйони гривень.

Медзаклади отримуватимуть фінансування за додатковим пакетом дофінансування до кінця 2020 року. За цей час вони повинні закінчити свою реорганізацію і підготуватися до 2021 року. Медичні заклади подавали до НСЗУ свій план розвитку. Щомісяця його виконання оцінює власник закладу, тобто відповідна місцева рада, або госпітальна рада.

Найбільше дофінансування отримали такі медзаклади:

  • Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги. Цей заклад за липень – вересень отримав 16 мільйонів гривень;
  • Львівська інфекційна лікарня отримала за 3 місяці 11,4 мільйона гривень;
  • Обласне психіатрично-накрологічне медичне об’єднання Київської обласної ради отримало 11,1 мільйона гривень.

Читайте також: Експерти спростували фейк, що спеціальна музика лікує COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024